Свечано отворене 19. "Госпојинске уличне трке"

GS
Foto: Srna

МРКОЊИЋ ГРАД - Ученици првих разреда основних школа у Мркоњић Граду данас су трчањем свечано отворили 19. "Госпојинске уличне трке".

Начелник општине Драган Вођевић поздравио је све учеснике и присутне, истичући да је циљ одржавања манифестације да се окупљањем родитеља, ученика, наставног особља и осталих посматрача да подршка учесницима, те да то буде један породични дан за дружење.

Вођевић је у изјави новинарима захвалио организаторима и спонзорима који су омогућили и ове године да "Госпојинске уличне трке" буду одржане.

Ученик осмог разреда Ђорђе Милић каже да воли да учествује у уличним тркама, прије свега, јер му је забавно, те да се радо надметао свих претходних година.

Ученица деветог разреда Јелена Калајџија истакла је да је свих претходних година учествовала у уличним тркама, те да се радо одазвала позиву да дође и ове године.

На уличним тркама учествовали су ученици основних и средњих школа из ове и сусједне општине Језеро и дјеца из Дјечијег вртића "Миља Ђукановић".

Организатор манифестације која је одржана на Тргу српске војске је Културно-спортски центар "Петар Кочић" Мркоњић Град, а генерални покровитељ "Хидроелектране на Врбасу", као и многобројни спонзори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана