Стање на путевима: Потребан опрез због мокрих и клизавих коловоза

Срна
Стање на путевима: Потребан опрез због мокрих и клизавих коловоза

БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а додатан опрез при вожњи због повећане опасности од одрона потребан је на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента (Жировине)-Врхови, те на дионицама путева Ламовита-Ивањска, Козарска Дубица-Драксенић-граница БиХ и Хрватске, Бањалука-Стари Мајдан два и Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“.

На магистралном путу Руданка-Добој један, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи аутопута на коридору Пет Це од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја је измијењен и на дионици магистралног пута Градишка-Нова Топола због изградње саобраћајнице и кружне раскрснице, те на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник због изградње мини хидроелектране.

Због радова у тунелу „Угар“, на дионици магистралног пута Црна Ријека-граница Републике Српске (Угар) измијењен је режим саобраћаја.

На дионицама магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, те регионалних путева Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, због активираног клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој и Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због радова измијењен је режим саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјенично саобраћа се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет се превози на правцима гранични прелаз Шамац-Термоелектрана Угљевик, ентитетска граница Леденице - гранични прелаз Шамац, ентитетска граница Језеро-ентитетска граница Велечево, ентитетска граница Цапарде-гранични прелаз Каракај, те ентитетска граница Леденице-Црквина-Модрича-ентитетска граница Каруше.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ и Црне Горе (Шћепан Поље) забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путевима у ФБиХ јутрос се саобраћа по претежно мокром или влажном коловозу, а возачима се скреће пажња на учестале одроне земље или камења.

У тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц-Јабланица, као и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана због радова саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља.

Радови су актуелни и на правцима Олово-Кладањ (Оловске Луке), Јабланица-Мостар (дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића), Добој-Грачаница (у Клокотници), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово у мјесту (Церовица).

На граничним прелазима нема дужих чекања на прелазак границе.

Из Ауто-мото савеза напомињу да је гранични прелаз Козарска Дубица отворен за међународни путнички саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана