Слаб снијег сутра на планинама у Крајини

Срна
Слаб снијег сутра на планинама у Крајини

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и ФБиХ сутра ће бити облачно вријеме са кишом и хладније у односу на претходни период, а на планинама у Крајини ујутру може кратко провијавати слаб снијег.

На југу, у централним предјелима и југоистоку ујутру се очекује јача киша, док током дана падавине постепено слабе и престају до вечери, уз смањење облачности, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Најнижа дневна температура биће од један до пет, на југу 10, а највиша дневна од три до осам, на југу 12 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверозападни, на југу јужних смјерова.

У Републици Српској и ФБиХ данас преовладава облачно вријеме, мјестимично са слабом кишом.

Температуре ваздуха измјерене у 13 часова: Бјелашница нула, Мраковица један, Бијељина и Бихаћ два, Приједор, Добој, Србац и Нови Град три, Бањалука четири, Зворник и Мркоњић Град шест, Гацко, Калиновик и Иван-седло седам, Соколац и Вишеград осам, Ливно девет, Бугојно 10, Сарајево, Требиње, Широки Бријег, Сребреница и Зеница 12, Мостар 13 и Неум 15 степени Целзијусових.

У уторак, 28. децембра, очекује се киша, која ће ујутро падати на западу и југу, а током дана ће се падавине постепено ширити ка сјеверу.

У Херцеговини су понегдје могуће обилније падавине.

Најнижа дневна температура ваздуха биће од два до шест, на југу девет, а највиша дневна од четири до девет, на југу 12 степени Целзијусових.

У сриједу, 29. децембра ујутру понегдје може бити слабе кише, док ће током дана углавном бити суво вријеме уз постепено смањење облачности, а на југу са сунчаним периодима.

Најнижа дневна температура ваздуха од два до шест, на југу осам, а највиша дневна од четири до девет, на југу 13 степени Целзијусових.

У четвртак, 30. децембра ујутру се очекује претежно облачно вријеме, осим на југу.

Током дана, уз смањење облачност и више сунчаних периода, биће топлије него претходних дана.

Најнижа дневна температура ваздуха од два до шест, на југу девет, а највиша дневна од седам до 12, на југу 14 степени Целзијусових.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана