Савић: Наредна година у знаку три деценије Српске

ртрс
Foto: срна

Борачка организација Републике Српске ће цијелу наредну, 2022. годину посветити најзначајнијем датуму Српске - три деценије од њеног стварања, изјавио је предсједник Предсједништва БОРС-а Александар Савић.

Савић је рекао да је на Координационом одбору регионалне Борачке организације Стара Херцеговина било ријечи и о одлукама Предсједништва БОРС-а које се односе на увећање борачког додатка, да коефицијент буде пет за сваки мјесец проведен у зони борбених дејстава.

- То би значајно поправило положај борачке популације. Надам се да ће до тога доћи сукцесивно - рекао је Савић данас у Вишеграду.

Он је истакао да је разговарано и о могућности да бивши припадници Војске Републике Српске који имају 65 година, без обзира на радно искуство, добију пензије, које ће им омогућити бар елементарне услове за живот.

Савић је рекао да су сумирани резултати рада у овој години и утврђене смјернице за рад у 2022.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида регије Стара Херцеговина Милика Радовић рекао је да је 2021. година за борачку популацију била веома тешка, не само због пандемије, већ и због неких несугласица унутар БОРС-а.

- Надамо се да је пред нама период консолидације, међусобног разумијевања и договора у интересу бораца и њихових организација - истакао је Радовић.

Након засједања Координационог одбора регионалне Борачке организације Стара Херцеговина, положено је цвијеће пред Централни споменик браниоцима Републике Српске на Тргу палих бораца

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана