Санкционисано 120 возача трактора

СРНА
Санкционисано 120 возача трактора

ПРИЈЕДОР - Припадници Полицијске управе Приједор су током регионалне акције појачане контроле учешћа трактора у саобраћају контролисали 215 возача трактора, од којих је санкционисано њих 120 возача, за 129 почињених прекршаја.

Током акције је из саобраћаја искључено пет возила ове категорије због тога што нису била регистрована, а осим тога из саобраћаја су искључена и 23 возача због мање техничке неисправности и пет возача због тога што нису имали право на управљање трактором, саопштено је из приједорске Полицијске управе.

Акција је спроведена од понедјељка до суботе, 10. до 15. октобра, с циљем утицаја на ову категорију учесника у саобраћају да поштују прописане услове за безбједно и правилно учешће, како би се допринијело смањењу броја саобраћајних незгода у којима учествују возачи трактора и радних машина.

За девет мјесеци ове године, на подручју Полицијске управе Приједор није евидентирана ниједна саобраћајна незгода са смртном посљедицом по лице, у којој је учествовао трактор, док је на површинама гдје се не одвија саобраћај смртно страдало шест возача трактора.

Полицијска управа Приједор апелује да сви возачи трактора поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде вожњу условима и стању на коловозу, управљају технички исправним тракторима и да, с циљем постизања потребне видљивости, приликом кретања користе законом прописано жуто ротационо свјетло. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана