Разноврсна понуда на "Озренској јесени"

Срна
Foto: Срна

ПЕТРОВО - У Петрову је данас отворена Културно-туристичка манифестација "Озренска јесен" на којој је више од 80 излагача из цијеле Републике Српске представило разноврсне производе, од занатских, умјетничких до пољопривредних и кондиторских.

Ову манифестацију, осму по реду, отворио је начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је изразио задовољство разноврсношћу понуде, те нагласио да су овакви догађаји одлична прилика за промоцију и непосредни контакт са купцима.

Александар Јанковић из Добоја, власник прве крафт пиваре која пиво пакује у лименку, представио се са неколико врста занатског пива.

Пчелар Небојша Андрић из Карановца, осим меда и прерађевина од меда, у понуди има и медовачу.

- Специфичност медоваче је у њеном одлежавању, чији поступак се одвија од пола године до годину, одабиру одговарајућег мирисног меда, уз додавање мирођија због ароме и укуса", појаснио је Андрић.

Он наводи да се због бистрине медоваћа на свака три мјесеца претаће, а од ракије препоручује јабуковачу јачине 48 до 50 степени.

- Приликом додавања меда, јачина ракије опада до 40 степени", каже Андрић.

Манифестација се одржава у Термама Озрен у Какмужу, у организацији Културно-туристичког и спортског центра "Петрово", уз подршку општине и спонзора.

Манифестација "Озренска језен" организована је у оквиру обиљежавања Михољдана - Дана и крсне славе општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана