Промовисани кадети полицијске академије

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - У Центру за обуку Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, у Залужанима код Бањалуке, данас је промовисано 326 кадета 22. класе Јединице за полицијску обуку Полицијске академије и 22 кадета осме класе припадника Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) који су успјешно завршили школовање.

Уговори су потписани са 306 кадета 23. класе Јединице за полицијску обуку и осам кадета девете класе за припаднике САЈ-а који су тек почели са својим школовањем.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је циљ Владе улагање у Републику Српску, МУП Српске и безбједност свих грађана који живе у Републици Српској.

"Од 2015. године интензивно улажемо у људске ресурсе, у младе људе. Само у Центар за обуку у Залужанима у посљедњих неколико година уложили смо на десетине милиона КМ. Наставићемо да улажемо, и овдје желимо да већ од идуће године буде кампус гдје ће будуће генерације Полицијске академије имати све на једном мјесту", изјавио је Вишковић новинарима.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да Влада Републике Српске са Министарством интензивно ради на школовању припадника МУП-а да би зановили снаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана