Пројекат Филозофског факултета "Добри потомци су добри преци" представљен и у Рибнику

Милијана Латиновић
Foto: М.Л.

РИБНИК - Један од услова очувања српског идентитета у БиХ је континуитет културног наслијеђа.

Истакао је то вечерас на предавању у Рибнику професор историје на бањалучком Филозофском факултету Бошко Бранковић.

Бранковић и његове колеге професори Сњежана Кевић Зрнић и Боривоје Милошевић представили су окупљенима пројекат Филозофског факултета "Добри потомци су добри преци" који се реализује уз подршку војвођанског Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Милошевић је окупљенима говорио о "Школској настави и култури сјећања" док је Кевић Зрнић говорила на тему “Породично васпитање Срба у прошлости и данас”.

- У вријеме доминације информационо-технолошких форми комуникације могућности комуницирања су огромне, али родитељи и дјеца су све више отуђени једни од других иако су крвно везани -истакла је Кевић Зрнић.

Упозорила је да родбинске везе постају све мање битне, а дјеца проводе вријеме са потпуним странцима на друштвеним мрежама.

- Да ли се у дигиталном окружењу васпитавају емоционално осакаћене особе неспособне за емпатију, претјерано амбициозни каријеристи који не маре за друге и да ли у мору девијација којима смо окружени можемо васпитавати здраве и уравнотежене потомке спремне да вриједно културно наслијеђе преносе својој дјеци? Ово је само једно од питања на која покушавамо дати одговор - закључила је Кевић Зрнић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана