Придужен рок за пријаве пољопривредника: Велико интересовање за мађарске машине

Ј. К.
Придужен рок за пријаве пољопривредника: Велико интересовање за мађарске машине

БАЊАЛУКА - Рок за пријаву на јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима за набавку механизације, опреме и алата у оквиру програма који финансира Влада Мађарске, продужен је до 5. новембра, а до сада је стигло око 900 пријава, истакли су у Фондацији за одрживи развој “Прогресус”.

Разлог за продужетак рока је, како истичу, повећано интересовање пољопривредника у посљедњих неколико дана.

- Људи су схватили да ово није предизборна прича, него да је ово реалан и одличан програм. Схватили су да не улазе у ризик, јер не морају ништа да плате унапријед те да сами одлучују који мађарски производ желе да купе уз субвенцију - казали су у “Прогресусу”.

Објаснили су да је процедура за већину пољопривредника које се пријављују на јавни позив путем онлајн апликације компликована.

- Имамо рјешење и за то, савјетодавна мрежа ресорног министарства је на располагању, а фондација координише тај процес, тако да ниједан пољопривредник неће остати без подршке. Рок је, између осталог, продужен и због тога да бисмо дошли до сваког човјека који има проблем с пријавом и помогли му - рекли су у “Прогресусу”.

Истакли су да ће помоћи свима, јер пољопривредници за њих, како кажу, нису само бројеви у систему за пријављивање, они су више од тога, људи који раде велики посао за себе, своје породице те за цијелу Српску. Додали су да они који желе додатно да се информишу о програму подршке Владе Мађарске могу да се обрате на број 051/264-820 и на и-мејл адресу [email protected] .

Предсједник Савеза удружења пољопривредних произвођача РС Стојан Маринковић казао је за “Глас” да су заједно са “Прогресусом” организовали неколико предавања да би се што више људи одазвало и прикупило документацију.

- С обзиром на то да је продужен рок, очекујемо још веће интересовање пољопривредника - рекао је Мариновић и подсјетио на значај ове помоћи пољопривредницима који могу да остваре 70 одсто субвенција за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана