Позив за укључење у програм за дјецу у години пред полазак у школу

СРНА
Позив за укључење у програм за дјецу у години пред полазак у школу

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске упутило је позив свим предшколским установама, основним школама и школама за дјецу са сметњама у развоју да се укључе у организацију Програма за дјецу у години пред полазак у школу, који ће подржати и у 2023. години.

Министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић рекла је да је улагање друштва и заједнице у рано учење најбоља инвестиција за будућност, благостање и општи друштвени напредак.

"Имајући у виду чињеницу да је рано дјетињство један од пресудних периода у когнитивном развоју појединца и да је циљ да квалитетно предшколско васпитање и образовање буде доступно сваком, Влада Републике Српске кроз улагање у предшколско васпитање и образовање настоји да осигура бољу будућност подједнако свој дјеци у Републици", истакла је Тривићева.

Заинтересоване установе дужне су да се пријаве до 30. новембра, а избор установа врши се на основу броја пријављене дјеце за похађање програма, обезбијеђених просторних и кадровских услова, обезбијеђених средстава за остале трошкове неопходне за реализацију Програма и Извјештаја за реализацију Програма за претходну годину.

Програм ће трајати од 1. марта до 31. маја сваки радни дан у укупном дневном трајању од 180 минута, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

У овај програм је у текућој години било укључено 4.008 дјеце, односно 44 одсто од укупног броја дјеце која су у септембру кренула у школу.

Програм се организује за дјецу која нису обухваћена неким обликом предшколског васпитања и образовања и која нису похађала цјеловити развојни програм, а у наредној школској години стичу услове за полазак у први разред основне школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана