Поскупљења аранжмана скијашима нису препрека

Јана Кезић
Поскупљења аранжмана скијашима нису препрека

БАЊАЛУКА - Иако су цијене зимских аранжмана веће и до 30 одсто многи становници Српске ни предстојеће сезоне неће одустати од скијања, што потврђују у туристичким агенцијама, истичући да су капацитети на појединим дестинацијама, и то оним ексклузивнијим, већ распродати.

У бањалучкој агенцији “Унис турс” казали су за “Глас Српске” да су цијене аранжмана, у зависности од хотела, скочиле и до 30 одсто.

- Већ сада имамо пристојан број резервација за скијалишта на Јахорини и Копаонику, а занимљиво је да су и ове године међу грађанима веома популарни и ски-центри у Италији и Аустрији - рекли су у “Унис турсу”, додајући да су одређене капацитете у Италији већ распродали.

Директор агенције “Контики травел” у Бањалуци Ведран Јокић каже да како љетна сезона јењава, тако се грађани интензивно почињу интересовати за скијање. Они још, како каже, немају комплетне и формиране цјеновнике, јер се не зна каква ће бити сезона на скијалиштима.

- Суграђани се традиционално највише интересују за Јахорину и Копаоник, а лани је владало велико интересовање и за Златибор, јер је прорадила жичара на Торнику. Надамо се да ће тако бити и ове године - казао је Јокић.

Они коју су спремни одвојити нешто више новца, како каже, обично се одлучују за скијалишта у Европи.

- Када је ријеч о мало ексклузивнијим скијалиштима, грађани преферирају Аустрију и Италију - рекао је Јокић.

У бијељинској туристичкој агенцији “Хепи травел” кажу да су од августа, када су почеле стизати цијене зимских аранжмана, почеле и резервације, а најтраженији су Јахорина и Копаоник.

- За скијање се претежно одлучују нешто млађи грађани, а цијене аранжмана су скочиле за око 15 одсто у односу на лани, али то не спречава љубитеље скијања да закажу своја путовања - казали су овој агенцији.

Додали су да међу грађанима тренутно влада интересовање за краћим и викенд путовањима у европске метрополе.

- Обично се одлучују за Истанбул, Тоскану, Будимпешту, а велико интересовање влада и за шопинг туре у Трст и Грац - казали су овој агенцији.

У туристичкој агенцији “Вуковић” из Приједора су казали да још немају понуде за зиму, али да ће их ускоро објавити и то за Златибор, Копаоник и Јахорину. Испричали су да се грађани тренутно највише одлучују за путовања на домаће дестинације, гдје могу искористити ваучере и то већином за Бању Врућицу, Терме Озрен и Требиње.

- Осим тога, грађани се одлучују за путовања у Милано, Азурну обалу, Венецију, Будимпешту и Инстанбул, а аранжмане махом распродамо прије поласка - рекли су у “Вуковићу”, додајући да су цијене ових аранжмана незнатно скочиле.

Излети

У агенцији “Вуковић” кажу да у понуди имају и једнодневне излете на домаће дестинације, попут Сарајева и Мостара.

- Осим тога имамо понуде и за Печуј, Будимпешту, Трст, Грац, Љубљану, Блед те Плитвичка језера - рекли су у “Вуковићу”, додајући да је за ове излете потребно издвојити од 30 КМ па до максимално 69 КМ, а међу путницима има свих узраста, од дјеце до пензионера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана