Пораст водостаја забиљежен на већини хидролошких станица на Сави слива ријека Врбаса, Босне и Дрине. -С обз

Срна
Пораст водостаја забиљежен на већини хидролошких станица на Сави слива ријека Врбаса, Босне и Дрине. -С обз

САРАЈЕВО - Пораст водостаја забиљежен је на већини хидролошких станица на водном подручју ријеке Саве у ФБиХ усљед наглог пораста температуре и топљења снијега, као и нових падавина, саопштила је Агенција за водно подручје ријеке Саве.

Према метеоролошкој прогнози федералног Хидрометеоролошког завода, у наредна три дана очекује се облачно вријеме с кишом.

На већини хидролошких станица прогнозира се нови пораст водостаја на цијелом водном подручју ријеке Саве у ФБиХ, посебно на горњем дијелу слива Уне и Сане, те у мањој мјери на горњем дијелу слива ријека Врбаса, Босне и Дрине.

-С обзиром на испуњеност корита водом и засићености тла очекује се достизање кота при којима почиње континуирано обавјештавање на подручју слива Уне и Сане. Бујични водотоци на којима може доћи до повећања водостаја у овом периоду су на подручју горњег тока слива ријеке Уне, те на сливу ријеке Фојнице - наведено је у саопштењу.

Из Агенције сугеришу надлежним институцијама да прате ситуацију на терену и поступају у складу с овлаштењима, а службама које проводе мјере и активности заштите и спашавања људи и материјалних добара препоручују појачан опрез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана