Почела са радом Секција за друштвене игре на Факултету политичких наука у Бањалуци

ГС
Foto: Илустрација

Секција за друштвене игре на Факултету политичких наука у Бањалуци је званично покренута 17. децембра 2021. године, саопштено је са ФПН-а.

Секција тренутно има 15 чланова, али је намјера организатора да овај број буде много већи наредне године.

Главни циљ Секције је да окупља три групе чланова и то повремене играче којима је акценат на дружењу и једноставнијим карташким играма, јамбу и монополу, посвећеније играче који у слободно вријеме играју комплексније друштвене игре и неодлучне играче којима је првобитно потребна обука о правилима различитих друштвених игара, преноси РТРС.

Секција ће имати један стални термин окупљања од почетка 2022. године, а то је петком од 15.30 до 19.00 часова, наводи се у саопштењу.Додатни термини ће се организовати у складу са потребама различитих група играча.

Игре које секција тренутно има на располагању уз кратка појашњења су обичне карте, УНО карте, шахЈамб блокови са шест коцкица, Carcassone, A Game of Thrones The Card Game, Lord of the Rings The Card, Marvel Champions, Small World of Warcraft, Magic The Gathering Gamenight, Arkham Horror 3rd Edition, Sherlock Holmes Consulting Detective.

Позивају се сви чланови да пријаве којим играма располажу како би списак био допуњен.

У секцију се могу пријавити сви, а не само студенти Универзитета у Бањалуци, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана