Ово су хероји који су спасили возача камиона (VIDEO)

GS
Foto: Бљесак.инфо

МОСТАР - 'Мој једини услов је да похвалите три човјека која су прва притекла у помоћ а ја особно сам најмање небитан у свему'', испричао је Нермин Халиловић, човјек који је свједочио помагању унесрећеном возачу камиона који је данас око 13.30 сати на цести М17 крај мјеста Сутина камионом пробио заштитну ограду и завршио међу дрвећем на обали Неретве.

Халиловић за Бљесак.инфо каже како је његов допринос ''ситан какав су ова тројица дали'' и додаје како нам се јавио само да би похвалио храброст и људскост ових људи.

''Данас око 13 сати и 30 минута враћајући се с Фортице, гдје смо ишли да помогнемо у гашењу пожара, са своја три пријатеља свједочили смо слијетању камиона у провалију код насеља Сутина. Одмах смо се зауставили с возилом и истрчали према мјесту несреће с још једним момком који се ту затекао. Иако није било лаког начина да се дође до унесрећеног, тројица људи без размишљања са 5-6 метара висине скочили и низ дрво се спустили како би притекли у помоћ. На прву нисмо ни знали да ли је возач камиона жив, али када се до њега стигло установили смо да је при свијести и прво што је рекао је 'Зовите хитну помоћ и ватрогасце''', каже нам Халиловић.

Наводи како се под адреналином није одмах увидјело да огромна количина нафте цури из резервоара на акумулатор камиона.

''Иако су били у том тренутку угрожени од могућности да се камион запали ниједан од ове тројице није хтио напустити возача. Желим напоменути да је један од ових људи, који је уједно и мој пријатељ, тешког здравственог стања, 'шећераш', 'тлакаш' и бори се с проблемом бубрега, без секунде размишљања скочио у провалију од неких 5-6 метара. Он је Санел Ћорић. До доласка полиције, ватрогасаца и Хитне помоћи с озлијеђеним возачем су комуницирали како би га  држали будним, а када су хитне службе стигле до унесрећеног сва тројица су остали у провалији и помагали у извлачењу унесрећеног. Хероји су међу нама, они су Санел Ћорић, Омер Хујдур, момак којег не познајем али смо га звали "Нерма" и кроз причу сазнали да је и он члан ДВД-а, што је и наш хоби и љубав. Жао ми је што момку нисмо запамтили право име и презиме али неће се љутити јер смо сви били под адреналином. Ту је био још један човјек који је с нама такођер први притекао у помоћ, мислим да се презива Чуљак и да је возач камиона у ФеероКешу'', каже нам Халиловић који скромно наводи како њега не морамо ни спомињати.

Каже како је он с пријатељем Анером Ћорићем остао на цести.

''Настојали смо колико толико успјели задржати једну траку отвореном како би ватрогасци и Хитна помоћ стигли што прије. Велике похвале за ове момке и све остале људе који су читаво вријеме помагали на свој начин, доносили воду, регулирали саобраћај до доласка већег броја полиције, пружали информације и на крају своје изјаве смо дали и полицији на лицу мјеста'', каже Халиловић.

Потврдио је и раније информације да је возач камиона избјегавао возило које је претицало на недозвољеном мјесту те да о томе сазнања има и полиција.

 

Spašavanje vozača kamiona na putu M-17 u Salakovcu kraj #mostar pic.twitter.com/LpMgi45fZA

— Bljesak.info (@Bljesak) August 31, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана