Опрезно због поледице

Срна
Опрезно због поледице

БАЊАЛУКА - На путевима у вишим планинским предјелима и преко превоја има поледице и коловози су мјестимично заснијежени, а због могуће поледице и у нижим крајевима неопходан је опрез, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а возачима се савјетује додатни опрез и због учесталих одрона.

На путним правцима Ливно-Купрес и Ливно-Босанско Грахово, дува јак вјетар који мјестимично ствара снијежне наносе.

Због сметова је у прекиду одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, одвија једном траком, као и на регионалном путу Бистрица-Подграб.

Радови се изводе на магистралним путним правцима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте, те Бањалука-Стари Мајдан, Руданка-Добој, Козарска Дубица-Дракеснић-граница са Хрватском, Градишка-Нова Топола, Варош-Ободник Црна Ријека-Угар /граница са Федерацијом БиХ/ и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

На регионалним путевима ради се на дионицама Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, Србац-Горња Вијака-Горња Вијака два-Разбој, затим Разбој-Тедин Хан, те Тедин Хан-Теслић, као и Тедин Хан-Криж/граница са ФБиХ/.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ током дана саобраћа се наизмјенично,једном траком, а у ноћним часовима се саобраћај обуставља.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима возила се преусмјеравају на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово  

Соколац: Путеви очишћени и посути сољу, саобраћај без већих потешкоћа

Магистрални и регионални путеви на подручју Сарајевско-романијске и горњодринске регије су очишћени и посути сољу, па се саобраћај одвија без потешкоћа, али су машине на терену и чисте дионице на које вјетар наноси снијег, рекао је Срни технички директор у “Романијапутевима” Драган Булошчић.
Булошчић је навео да ће машине бити на терену све док је потребно, јер треба поново чистити снијег који вјетар нанесе на коловоз.

Он је истакао да “Романијапутеви” имају довољно механизације и радника за обављање тог посла.

На Сокоцу је јутрос минус два степена Целзијусова, а висина снијега је 27 центиметара.

Предузеће “Романијапутеви” са сједиштем у Подроманији код Сокоца, уз више дјелатности, у зимском периоду брине о проходности више од 600 километара магистралних и регионалних путева на двије регије у источном дијелу Републике Срске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана