Oпрез, поледица у вишим предјелима

Срна
Foto: Pixabay

БАЊАЛУКА- Због ниске јутарње температуре у Републици Српској у вишим предјелима и преко планинских превоја има поледице, као и на прилазима мостовима и тунелима, а понегдје у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због магле, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Учестали су одрони на свим дионицама у усјецима и поред камених косина, а на путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Због сњежних сметова, у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Бистрица-Подграб и дионици Укрин-Горња Вијака одвија једном саобраћајном траком.

Због деминирања од 8.00 и 16.00 часова биће получасовних обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Пољице-Орлине у мјесту Трбук, град Добој, и на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље у дистрикту Брчко.

Због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово, саобраћај се повремено обуставља од 7.00 до 17.00 часова, по потреби у трајању до један час.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, на путевима Бањалука-Стари Мајдан два, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера", од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Шипово-Ново Село, Србац-Горња Вијака-Горња Вијака 2-Разбој, затим Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Тедин Хан-Криж и у тунелу "Угар".

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет се превози на путевима Бањ Брдо-Гранични прелаз Рача, Каруше-Добој-Јоховац-ауто-пут Лакташи и Цапарде-Гранични прелаз Каракај, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у Трну и за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана