Од наредне школске године еУпис ученика у Српској

Срна
Од наредне школске године еУпис ученика у Српској

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић потписале су данас споразум о електронској размјени података који ће омогућити електронски упис ученика у основне и средње школе.

Тривићева је нагласила да ће на овај начин школама бити омогућено да, уз сагласност родитеља, могу прибављати родне листове и увјерења о пребивалишту ученика у дигиталном облику из информационих система Министарства управе и локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова.

"Родитељи неће морати да прибављају родне листове и увјерења о пребивалишту дјеце у штампаној форми, већ ће школе у својим системима располагати подацима неопходним за упис ученика", рекла је Тривићева новинарима након потписивања споразума.

Јујићева је нагласила да је један од кључних стратешких циљева Владе, али и Министарства управе и локалне самоуправе, континуиран рад на унапређењу услуга грађана и правних лица.

"Овлаштена лица у школама ће посредством Министарства просвјете и културе долазити до података из другог примјерка матичних књига који се чува у Министарству управе и локалне самоуправе", рекла је Јујићева и најавила развијање додатних услуга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана