Објављено упозорење: Сутра нагла промјена времена!

Срна
Објављено упозорење: Сутра нагла промјена времена!

БАЊАЛУКА - Хидрометеоролошки завод Републике Српске упозорио је да се сутра очекује нагла промјена времена уз јаку кишу и повремено јак вјетар, те да је на сјеверозападу могућа појава бујичних вода.

Обилне падавине се очекују у ноћи и у првом дијелу суботе на сјеверозападу од 30 до 60 милиметара по квадратном метру, а локално може пасти и више од 70 милиметара по метру квадратном, наводе из Хидрометеорлолошког завода.

На сјеверозападу је због обилних падавина у кратком периоду могућа појава и пораст бујичних водотокова, проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама.

Метеоролози упозоравају и на повремено јак вјетар, а очекивани удари су од 30 до 50 километара на час, локално и до 60 километара на час на сјеверозападу.

"Доћи ће до наглог захлађења. Максимална температура ваздуха сутра износиће од 21 на западу до 30 степени на истоку, гдје се почетак падавина очекује тек у каснијим поподневним часовима", наводе из Хидрометеоролошког завода.

Хладније вријеме биће и током недјеље, 29. септембра, као и почетком наредне седмице. Нове слабије падавине очекују се у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана