Нема регистрованих случајева трговине људима

СРНА
Нема регистрованих случајева трговине људима

БАЊАЛУКА - На подручју које покрива Полицијска управа Бањалука ове, али и прошле године нису евидентирани случајеви трговине људима, рекао је начелник Одјељења за општи криминалитет ове управе Желимир Новаковић.

"Рад полиције могао би бити проширен на просјачење и слична кривична дјела којима су обухваћена углавном дјеца", рекао је Новаковић новинарима у Бањалуци, гдје је одржан састанак поводом 18. октобра - Европског дана борбе против трговине људима на којем је са организацијама које се баве овим проблемом разговарано о спречавању трговине људима, те заштити жртава.

Новаковић је рекао да је посљедњих дана регистрован нешто већи број миграната на подручју које покрива ова управа, посебно на Аутобуској станици Бањалука, нагласивши да се прати њихово кретање према сабирним центрима, углавном на подручју Бихаћа.

"Они се не задржавају на подручју града Бањалука и немамо евидентираних кривичних дјела и других већих проблема", навео је он.

Европски дан борбе против трговине људима обиљежава се 18. октобра од 2007. године с циљем да се подигне свијест о проблему трговине људима, људским правима, као и потреби за квалитетнијим политикама за превенцију и борбу против трговине људима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана