Наредних дана у Српској промјенљиво и хладно

Срна
Наредних дана у Српској промјенљиво и хладно

БАЊАЛУКА - У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво вријеме, са сунчаним интервалима, али хладно, уз максималну дневну температуру ваздуха од три до осам степени Целзијусевих, подаци Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро очекује се слаба киша уз Дрину, а на планинама на истоку слабо провијавање снијега. У осталим предјелима биће промјенљиво до претежно облачно и суво, а на југу ведро.

Током дана ће на југу, сјеверозападу и западу бити сунчаних интервала, а у централном појасу и источним крајевима облачно и суво. Послије подне и увече поново повећање облачности са сјевероистока, па ће понегдје на истоку постојати могућност за слабо провијавање снијега.

Вјетар ће бити умјерен на сјеверу сјеверозападни, на југу умјерена до јака бура, а на планинама умјерен до јак сјеверац.

Јутарња температура биће од минус четири до нула, у вишим предјелима од минус осам, а највиша дневна од три до осам, у централном појасу и у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова.

Веома хладно са мразом биће уторак, 21. децембра, у централним и источним крајевима облачно уз могућност слабог снијега, а на југу ведро.

Tоком дана доћи ће до смањења облачности, па се очекују и сунчани интервали, али ће бити хладно, а на југу и сјеверу сунчаније. Увече повећање облачности са запада.

Јутарња температура од минус шест до минус један, у вишим предјелима од минус 12, а максимална од нула до пет, у централном појасу и у вишим предјелима од минус пет степени Целзијусових.

Слично вријеме очекује се и у сриједу, 22. децембра, само ујутро мало хладније него дан раније. Јутарња температура од минус седам до минус један, у вишим предјелима од минус 15, а максимална од један до шест, у централном појасу и у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусова.

Умјерено до јак мраз очекује се и у четвртак, 23. децембра, посебно на истоку. Током дана биће промјенљиво облачно са сунчаним интервалима и мање хладно, а од крајњег запада преко југозапада до југа облачно са условима за мјестимичне падавине, током дана слабије, а према вечери чешће, на планинама слаб снијег, а у нижим предјелима киша. У већини осталих крајева биће суво.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до нула, у вишим предјелима на истоку од минус 15, а највиша дневна од три до осам, у централном појасу и у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана