На Филолошком факултету у Бањалуци биће отворен египатски кутак

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- У просторијама Филолошког факултета Универзитета у Бањалуци биће отворен египатски кутак, договорено је данас на састанку ректора овог универзитета Радослава Гајанина и амбасадора Египта у БиХ Јасера Сороура.

На састанку, којем су присуствовали и проректор за материјалне и људске ресурсе Далибор Кесић и декан Филолошког факултета Биљана Бабић, договорено је да ће Амбасада Египта кутак опремити савременом литературом из области филологије, политикологије, филозофије, туризма и других наука, те неопходном информатичком опремом.

Разговарано је и о могућој сарадњи ове бањалучке високошколске установе са универзитетима у Каиру и Александрији.

Планирано је да се са египатским универзитетима оствари сарадња у размјени наставног и административног особља, студената, те да се заједно учествује у истраживачким пројектима, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Саговорници су размијенили информације о могућој додјели стипендија из Египта.

Након састанка у кабинету ректора, египатски амбасадор посјетио је и Филолошки факултет Универзитета у Бањалуци, гдје присуствовао предавању професора Бранислава Анђелковића са Филозофског факултета Универзитета у Београду под називом "Египатска цивилизација и њен одраз на наше крајеве".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана