Mогућа поледица због мраза

Srna
Foto: Pixabay

БАЊАЛУКА- На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су мјестимично влажни, а због јаког мраза и ниске температуре ваздуха могућа је поледица, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.

Од 13.00 до 16.00 часова доћи ће до привремене обуставе саобраћаја на диоинци регионалног пута Лукавица-Пале, на локалитету Требевић-Златиште у мјесту Златиште, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Бистрица-Подграб и дионици Укрина-Горња Вијака одвија једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, Ламовита-Ивањска, на путевима Бањалука-Стари Мајдан два, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера".

Режим саобраћаја измијењен је и на правцу Мраковица-Подградци, од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Шипово-Ново Село, Србац-Горња Вијака-Горња Вијака 2-Разбој, затим Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Тедин Хан-Криж и у тунелу Угар.

Због деминирања од 8.00 и 16.00 часова биће получасовних обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Пољице-Орлине у мјесту Трбук, град Добој, и на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље у дистрикту Брчко.

Вангабаритни терет се превози на правцима Гранични прелаз Брод-Каруше-ентитетска граница, Цапарде-Гранични прелаз Каракај, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица, као и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана због радова саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана