Млади таленти спремни за донаторско вече у акцији “С љубављу храбрим срцима”: Плесом и пјесмом буде магију хуманости

Милијана Латиновић
Млади таленти спремни за донаторско вече у акцији “С љубављу храбрим срцима”: Плесом и пјесмом буде магију хуманости

БАЊАЛУКА - Дјетињства испуњена бројним тешкоћама и огромна борба за боље сутра свакодневица су многих малишана у Српској, а да би им пружили мало више дружења, игре и помоћи њихови вршњаци ће кроз пјесму и плес још једно донаторско вече у оквиру акције “С љубављу храбрим срцима” учинити магичним и успјешним.

Посљедњи мјесец у години традиционално је резервисан за најплеменитију идеју која живи већ 12 година и која окупља хуманисте из свих крајева Републике, али и са друге стране Дрине. Централни догађај манифестације која се одржава под покровитељством предсједнице РС Жељке Цвијановић, јесте донаторско вече, које ће бити емитовано у недјељу на првом програму Радио-телевизије РС. Партнери предсједнице и овај пут су млади талентовани умјетници. Међу њима су и Которварошанка Софија Петрушић и њен другар Михајло Петровић из Прњавора, који ће се представити дуетском пјесмом “Ружан сан”. Михајло је за “Глас Српске” рекао да је веома узбуђен и да једва чека да изађу на сцену.

- Већ смо наступали на Ђурђевданском фестивалу - рекао је Михајло, који завршава прво полугодиште седмог разреда. Муке му, каже задаје физика, а у слободно вријеме осим што пјева тренира и тенис.

И његова другарица Софија је свестрана дјевојчица, која осим пјевања воли и стони тенис, а свира гитару. Њена мајка Далиборка Петрушић казала је да је Софија почаствована што може да допринесе овој хуманитарној акцији.

- То је велика прича и наше мало за ту дјецу значи много. Софија воли да пјева и поносна сам што ће бити дио акције - каже Далиборка.

Публика пред малим екранима уживаће и у наступу плесног клуба “Орион” из Пала, а руководилац Драган Веселиновић рекао је да је позив за учешће у овој акцији велико признање.

- Од толико клубова изабран је наш. Представићемо се кореографијом, за коју вјерујем да ће измамити аплаузе - рекао је Веселиновић.

Пред овај велики наступ узбуђени су и чланови бањалучког Дјечијег хора “Врапчићи”, који су већ деценију дио ове племените идеје.

- Ово је најбоља акција у Српској. Заједно с “Бањалучанкама” пјевамо нашу композицију “С љубављу храбрим срцима”, композитора Младена Матовића. Учимо дјецу да одрастају на доброј музици “Врапчића” и да буду хумани - рекао је руководилац хора Бане Ђаковић, нагласивши да “Врапчићи” и те како имају осјећај за другаре којима је помоћ потребна.

Међу младим талентима који су изабрани да увеличају донаторско вече је и десетогодишња Ивана Лазендић из Мркоњић Града. Њен ментор Милијана Малић рекла је да је Ивана дугогодишњи члан градског хора “Мали принц”.

- Учествујемо други пут. Ивана ће се представити пјесмом “Дјечији свијет” - рекла је Малићева, додавши да је она свестрана дјевојчица која се бави пјевањем, свирањем, а у школи ниже петице.

Ове године циљ акције је да се сакупи довољно новца за куповину возила за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС (МеНеРаЛи).

Хуманитарни број

Да би било сакупљено што више новца за куповину возила до 31. децембра активан је “м:тел” хуманитарни број 1411, а сви који позову донирају једну марку. Осим тога, Министарство финансија РС отворило је рачун посебних намјена “С љубављу храбрим срцима” број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана