Млада конобарица из БиХ шокирала Хрвате износом своје плате

GS
Foto: Shutterstock

На Редиту се повела расправа око плата у Хрватској, а онда се јавила једна дјевојка из БиХ која је својим коментаром свима зачепила уста.

Наиме, отворена је тема у којој се корисници ове платформе моле да напишу колика им је плата и чиме се баве.

Јавили су се људи разних професија. Један је војник рекао да зарађује 2.100 евра мјесечно с чином натпоручника, специјализант медицине каже да његова примања износе 1.800 евра без прековремених.

Ако одради седам дежурстава од 12 сати заради око 2.200 евра. Далеко најбоље стоји поморац који тврди да заради око 60 хиљада евра годишње, а још изнајмљује и три апартмана.

Онда се јавила једна конобарица која, додуше, не ради у Хрватској, већ у БиХ. Њена примања многе су шокирала.

"Зарађујем 350 до 400 евра мјесечно с бакшишем. Жалосно".

Многе је запрепастила та цифра јер у Хрватској конобари зарађују бар 1.000 евра, све зависи од мјеста на којем раде и колико бакшиша спреме у џеп. "Не знам како породице спајају крај с крајем"

“Радим око девет и по сати, четири дана седмично. Али наравно да се не би могло с тим иначе преживјети. Но, ја имам 18 година и живим с родитељима тако да плату трошим само на себе, а храну и режије плаћају родитељи. Реално, не знам како људи који имају породицу успију спојити крај с крајем. На прошлом послу сам зарађивала 500 евра, радило се пет дана у седмици, али било је јако физички напорно. Једна жена је радила са мном и трошила 150 евра те плате само на гориво до посла. Фирма није покривала трошак превоза, а уз то је уздржавала двоје дјеце", испричала је млада конобарица из БиХ.

На крају се  јавио и један студент који конобари у локалном кафићу на сјеверу Хрватске и заради 50 евра по смјени, не рачунајући бакшиш.

"Трећину смјене ништа не радим јер нема људи. 12-13 евра је стварно безобразно", закључио је, преноси Дневно.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана