Кардинал Пуљић: Нема Христа тамо гдје владају охолост и себичност

Срна
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић поручио је данас да "нема обнове у Христу тамо гдје владају охолост, бахатост и себичност".

"Да бисмо стварно могли славити и доживјети Божић, ваља нам прихватити своју људску ограниченост, грешност и зависност о Божијој љубави", навео је кардинал Пуљић у традиционалној божићној честитки.

Надбискуп врхбосански сматра да данашње вријеме људи доживљавају стресно и напето због политичких препуцавања и игнорисања човјека, његовог права и достојанства. Кардинал Пуљић каже да се чудан немир увукао у људе, да се моћници и даље поигравају малим човјеком, као и да још траје и несигурност због ковида 19. "Овај агресивни, потрошачки менталитет сваке године нам у јавности покуша украсти Исуса. Поводу Исусовог рођења отварају се разни базари и приређују културна догађања, али Исуса ту нема", истиче кардинал Пуљић.

Кардинал Пуљић је вјерницима упутио божићну поруку, те их подстакао да буду отворени за мир који доноси Исус Христ. "Да би тај Христов мир био видљив, потребно је стварати међусобно помирење, праштање и повјерење. У том духу вам желимо честит Божић, који ће испунити милошћу срца ваша, да вјера буде радосно доживљавање Исусовог рођења!", поручује надбискуп врхбосански.

Пуљић је посебне честитке у поводу католичког Божића упутио дјеци, као и старим, болесним и немоћним. Вјерници који вријеме рачунају по грегоријанском календару сутра прослављају Божић, најрадоснији хришћански празник. Сутра Божић прослављају Римокатоличка црква, протестантске и англиканске цркве, као и православне цркве које су прихватиле ново рачунање времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана