Какво је јутрос стање на путевима

Срна
Какво је јутрос стање на путевима

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се јутрос на већини путева одвија без застоја и посебних ограничења, а возачима се савјетује максимално опрезна вожња и да због високе дневне температуре дужа путовања планирају рано ујутро или касно послије подне, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У понедјељак, 2. септембра, од девет до 16 часова биће саниран асфалт у спорој траци магистралног пута на дионици Клашнице два - Шарговац, у близини фирме “Рема трејд” у Трну.

На магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина измијењен је режим у одвијању саобраћаја због санације пута, те се одвија наизмјенично, једном траком уз привремено постављену сигнализацију.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча на дионици Трново-Миљевина, у кањону ријеке Бистрице, саобраћај ће повремено бити обустављан између седам и 16 часова, два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Бродар-граница Република Српска/Србија (Рудо један) у тунелу Трговишта измијењен је режим саобраћаја због постављања расвјете.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је и због постављања расвјете у тунелима “Цера три” и “Строгоник” на магистралном путу Бродар-Вишеград, као и на магистралном путу на дионици Међеђа-Бродар у тунелу “Котва два”.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору “Пет це” од моста Руданка (укључујући мост) до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу на дионици Руданка-Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Режим саобраћаја, уз постављену привремену сигнализацију, измијењен је и на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина због постављања расвјете у тунелу “Сијерачке стијене”.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком, постављена је сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Путничка возила преусмјеравају се преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице - Мезграја.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два – Соколац измијењен је режим саобраћаја.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље) због реконструкције магистралног пута измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње моста на регионалном путу Разбој-Руданка до 27. септембра биће измјена у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

До 8. октобра због минирања терена биће повремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича у мјесту Костајница. Саобраћај регулише привремено постављена сигнализација.

На регионалном путу Разбој–Руданка, на локацији превој Љескове воде, саобраћај се због радова одвија успорено за путничка возила, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу дионица Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа “Рудинг”, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Измјена одвијања саобраћаја на регионалном путу Теслић три - граница Република Српска/ФБиХ (Подјезера) због реконструкције водоводног цјевовода.

Саобраћај се на регионалном путу Укрина - Горња Вијака одвија једном траком наизмјеничним пропуштањем возила због активираних клизишта.

Због оштећења моста у Мачковцу забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Прибој - граница Република Српска/ФБиХ (Шибошница) на дионици Мачковац-Пипери.

На регионалном путу на дионици Поље-Подновље на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе више од 30 тона, на надвожњаку на магистралном путу дионице Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар - граница Република Српска/Србија (Рудо) забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе више од 10 тона, док је за путничка возила брзина кретања ограничена на 20 километара на час.

На магистралном путу дионице Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Санциони радови актуелни су на путевима Кладањ-Власеница, Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље, Фоча-Устиколина и Олово-Семизовац.

На граничном прелазу Изачић појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ ка Хрватској, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила више од пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана