Додик и Јеринић изнијели планове за подручје Добоја

Срна
Додик и Јеринић изнијели планове за подручје Добоја

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је вечерас да је сигуран да ће уз подршку српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, Владе Републике Српске и свих институција Добој бити препознатљив као највеће градилиште у Републици Српској.

Јеринић је захвалио Додику за вечерашњу посјету Добоју током које је, према његовим ријечима, анализирано све оно што је урађено у протеклом периоду.

Он је као најзначајније пројекте истакао изградњу болнице која је већ у поодмаклој фази, наводећи да су завршени сви грађевински радови и да се раде унутрашње инсталације.

Јеринић је рекао новинарима да се у оквиру пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја граде 134 стамбене јединице намијењене за социјално становање и да ће то бити ријешено до маја наредне године.

Он је указао да се захваљујући Додику и предсједнику Србије Александру Вучићу гради фискултурна сала при Медицинској школи која сљедеће године прославља 70 година током којих није имала фискултурну салу.

“То је капитално за град и грађане Добоја”, истакао је Јеринић, помињући и изградњу Центра за дјецу са посебним потребама у Буковици при школи “Милан Ракић”.

Јеринић је као капиталан пројекат навео и изградњу ауто-пута на Коридору “Пет це”, чија друга фаза је отворена 26. новембра, а у јуну је рок за изградњу прве фазе на подручју овог града.

“Наша жеља и опредјељење је да политику предсједника Додика и Владе Републике Српске заједнички пратимо, да радимо на једном великом окупљању свих да град Добој остане по свему овоме препознатљив и да буде највеће градилиште у Републици Српској”, додао је Јеринић.

Додик: Добој важан центар Републике Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да ће сви започети комунални и привреди објекти у Добоју бити завршени у корелацији са Владом Републике Српске, те да ће многи пројекти бити започети наредне године.

Додик је, након састанка са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, рекао новинарима да је Добој важан центар Републике Српске, те важно комуникационо и привредно средиште.

"Сада настојимо привући инвеститоре и да отворимо довољно радних мјеста", рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је истакао да је на данашњем састанку резимирано оно што је урађено на подручју Добоја, као и да су изнесени планови за наредну годину.
Он је навео да је Добој мјесто које биљежи и памти успјехе у тешком и изазовном времену.

"Капитални објекат који бих издвојио је болница. Нема ниједног разлога да неко сумња да тај пројекат неће бити до краја доведен, у динамици како је то могуће", рекао је Додик и додао да је доста објеката већ завршено.

Додик је је истакао да је кључно питање наставак даље изградње ауто-пута за шта се воде преговори и у наредних пар мјесеци би требало доћи до уговора који ће обезбједити предуслове за изградњу дионице од Јоховца према Модричи.

Разговара се, каже Додик, и о дионицама које ће покрити дио ауто-пута од Раче до Бијељини и да се направи спој кроз Брчко дистрикт.

"Један од важних пројеката који нас чека идуће године, гдје ће опет Добој заузети централно мјесто, је гасификација Републике Српске и изградња гасовода са руским партнерима, што смо приликом моје недавне посјете Русији прецизирали", рекао је Додик.

Он каже да су ових дана размијењене мапе пута, гдје је тачно предвиђено шта ко треба да учини како не би било застоја, додајући да остаје да се прате обавезе и да се оне измирују.
Према његовим ријечима, у наредних неколико година треба очекивати да ће Добој имати своју интерну мрежу гасификације и да ће добити најјефтинији енергент без обзира на садашње стање на тржишту.

"Недавно сам био и у Броду гдје је отворена једна станица, а у Броду и овом крају намјеравамо да се граде и гасне електране. Већ се разговара да у Броду буде капацитета 80 мегавата, а остале ћемо видјети гдје ћемо лоцирати", рекао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана