Гламоч – још једна велика донација m:tel-а

M:tel
Foto: m:tel

Компанија m:tel је овога мјесеца реализовала донацију за још једну повратничку породицу, и то за Нинковиће из општине Гламоч. У оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље", дониран је комплетан материјал за кућу, односно за санацију и опремање стамбеног простора за ту повратничку породицу у селу Брајићи, надомак Гламоча.

Јелена Триван, генерална директорка компаније m:tel и поводом ове донације, још једне у низу у оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље", потврдила је намјеру да истраје у настојањима да пружи помоћ за што више повратничких породица, те да учини све што може како се они више не би осјећали остављено, заборављено и усамљено. 

Камиони са материјалом и екипа компаније m:tel, и поред снијега који је у овим крајевима већ заробио путеве, успјели су да се пробију до куће Душка Нинковића, како би њему и његовој породици донијели све што је потребно за њихов нови дом. Извршни директор за корпоративне послове Никола Тацић са својим тимом, и сам је помогао да се материјал што брже истовари, нагласивши да је искрено задовољство помоћи људима као што је Душко. „Неизмерно сам срећан што ће се породица Нинковић коначно, након толико година, вратити у свој дом, односно што имамо прилику да омогућимо једној породици материјал неопходан да направи и опреми простор у којем ће да живи. Волео бих да када следећи пут дођем, будем гост породице Нинковић у њиховој завршеној и новој кући. Тада ћу се осећати још срећније, знајући да све ово што компанија m:tel чини за ове људе, заиста вреди", рекао је Тацић.

Душко Нинковић и супруга Драгана, имају два сина, а из Србије су се вратили у Душково родно село прије пет година. Од тада живе код комшија. Како каже Душко, иако су синови рођени у Србији, у граду, и њихова жеља је била да се врате на огњиште свога оца, те да се баве пољопривредом. Како би то и остварили, компанија m:tel је одлучила да им помогне. „Вратио сам се да се бавим оним чиме се бавио мој отац. Волим овај сеоски посао. Столар сам по струци, али се овдје морам бавити свим занатима, као и моји синови. Они уче од мене као што сам ја учио од свога оца. Хвала компанији m:tel на овој помоћи, која ће ме сада додатно мотивисати и активирати, јер су посљедње двије године биле тешке. Надам се да ћу до априла да се уселим, само да вријеме послужи", рекао је Душко Нинковић.

Небојша Радивојша, начелник Општине Гламоч, захвалио је m:tel-у на овој донацији, нагласивши да се нада да ће и убудуће сарађивати са компанијом m:tel и промовисати овако позитивне ствари. „Хвала m:tel-у што је препознао важност овога што чине за Душка, односно што су донирали материјал за санацију и опрему стамбене јединице у његовом власништву", рекао је Радивојша.

Како кажу у компанији m:tel, велико је задовољство када људима донесете осмијех. То је више од материјалног, то је могућност да се живот промијени и крене набоље. Некима од њих недостајало је само то – да се врате на своју земљу и да имају основни услов да почну испочетка – дом у којем ће да живе.

„Оно што желимо да знају људи који живе и у овој општини, јесте да заиста нису сами, да мислимо о њима и да смо спремни да у свако доба будемо они који ће им помоћи. Свакако, ово није и неће бити наша једина посета овом крају. Видећемо се сигурно опет, јер је то тако кад имате пријатеље", рекао је Никола Тацић, најавивши тако наставак акције „Нисте сами, имате пријатеље".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана