"Фудбал у школе": Познати путници на регионално такмичење из Дервенте и Фоче

Д.Р.
Foto: ГС

Другог дана такмичења у оквиру пројекта "Фудбал у школе" добили смо учеснике регионалног такмичења из Дервенте и Фоче.

Највише успјеха у Фочи имали су ученици Основне школе "Свети Сава" који су у финалу побиједили вршњаке из ОШ "Веселин Маслеша" са 3:0. 

Дјевојчице из "Маслеше" успјеле су ипак да донесу радост својој школи, пошто су биле боље од дјевојчица из "Светог Саве" са 3:0. 

Ученици ОШ "Никола Тесла" из Дервенте прво су са 9:0 савалдали ОШ "Ђорђо Панзаловић", а потом и другаре из ОШ "Тодор Докић" са 1:0, те показали да су до сада најбоље савладали вјештине најважније споредне ствари на свијету.

У конкуренцији дјевојчица неприкосноивене су биле дјевојчице ОШ "Ђорђо Панзаловић". 

Оне су са 3:1 биле боље од "19. априла", а са 1:0 од "Николе Тесле".

Пројекат под називом "Фудбал у школе" реализује Фудбалски савез Републике Српске уз помоћ Европске фудбалске федерације (УЕФА), а у њему учествују дјевојчице и дјечаци четвртих, петих и шестих разреда из свих општина Републике Српске. 

У току су општинска такмичења, затим ће услиједити регионална, а почетком децембра је велкико републичко финале у Бањалуци.

Подршку пројекта који се одвија под мотом "Здраво дијете, здрава школа" дали су Министарство породице, омладине и спорта, Министарство просвјете и културе, Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство унутрашњих послова, те Црвени крст Републике Српске.

Првог дана одржано је такмичење у Петрову, а сутра су на програм општинска такмичења у Лакташима и Броду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана