Дринић угостио чланове “Просвјете” из Бечa: Тамо гдје нема језика, нема ни народа

Г.С.
Дринић угостио чланове “Просвјете” из Бечa: Тамо гдје нема језика, нема ни народа

БАЊАЛУКА - Посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске, Небојша Дринић, угостио је данас представнике Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Беча.

На пригодном сусрету у оквиру сарадње “Просвјете” из Бањалуке и Беча било је тридесетак ученика школе српског језика у Бечу и њихове учитељице.

Пожеливши добродошлицу гостима у име Града Бањалуке, Дринић је истакао значај школе српског језика у Аустрији и гдје год Срби живе.

- Веома је важно да чувамо српски језик и писмо као симболе националног идентитета. Ћирилица је наше изворно писмо и наша је обавеза да је његујемо јер тамо гдје нема језика, нема ни народа, рекао је Дринић.

Додао је да је Град Бањалука ове године први пут обиљежио Дан словенске културе и писмености Светог Ћирила и Методија.

- Хвала “Просвјети” из Бањалуке на челу са професором Жељком Вујадиновићем која сваке године расписује конкурс за најљепши ћирилични рукопис и даје велики допринос подизању свијести о значају српског језика и писма. Радосни смо што се окупљамо око овако племените идеје, нагласио је Дринић.

У име “Просвјете” из Беча Весна Шпирић захвалила је за пријем и подршку у раду.

- Дивно се осјећамо у Бањалуци и хвала за топао пријем и подршку у нашем раду.

Са “Просвјетом” из Бањалуке одлично сарађујемо и имамо много идеја да развијамо ту сарадњу у наредном периоду, казала је Шпирићева.

Жељко Вујадиновић рекао је да су учесници и учитељице из школе српског језика у Бечу боравили у Бањалуцу и прошле године и да им је осмишљен добар програм како би што боље упознали град на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана