„Дигитал хаб“ окупио водеће интернационалне лидере из области ИТ-а

СРНА
„Дигитал хаб“ окупио водеће интернационалне лидере из области ИТ-а

ЈАХОРИНА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да ће Влада Српске наставити да улаже у олимпијску љепотицу јер је то битан комплекс који треба унапређивати и чинити интересантнијим с обзиром на то да се на овој планини увијек тражи кревет више.

"Ресорно министарство заједно са Владом Републике Српске наставиће да улаже у Јахорину и друге туристичке дестинације у Српској, с обзиром да се ту сваки уложен новац враћа вишеструко, и у корист свих грађана, па и Олимпијског центра `Јахорина` који ће да газдује тим инвестицијама", рекао је Ћорић новинарима поводом отварања "Дигитал хаб" конференције на Јахорини.

Он је истакао да се организовањем данашње конференције желе видјети најсавременији трендови у области дигитализације и како се могу примијенити не само на Јахорини, већ и широм Српске.

Ћорић је изразио жељу да конференција буде традиционална и да сваке године буде боља и квалитетнија са најпознатијим именима из ове области.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је да је ова конференција намијењена људима који управљају скијашким центрима и планинским туризмом.

Он је навео да на конференцији учествују најпознатији предавачи из Швајцарске, Француске, Италије, као и директори свих ски-центара Словеније, БиХ, Македоније, Србије.

"Постали смо центар планинског туризма. Циљ је да се размијене знања и искуства, те научи нешто ново и видимо како можемо да примијенимо тренд дигитализације на планински туризам и како кроз дигитализацију и друштвене мреже вратити дјецу на планину, да заволе природу", рекао је Љевнаић.

Он је истакао да на Јахорини раде сви садржаји и да ће презентовати и најмодернији систем који производи снијег и на 10 степени.

"Трудимо се да изазове реализујемо и будемо најбољи у свијету. Захваљујуем се Влади Републике Српске, ресорном министарству, предсједнику Надзорног одбора Олимпијског центра `Јахорина` Недељку Елеку, директору Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Дражену Врховцу који учествује на панелу на пруженој подршци за одржавање конференције", рекао је Љевнаић.

Врховац је истакао да је организовањем конференције јасно изражена жеља да се држи корак са временом и да то подржава ИРБ.

"Знамо да је повећан број корисника и долазака на планину, па смо убијеђени да је пројекат који смо започели прије пар година са Љевнаићем и Елеком уз подршку Владе Републике Српске остварио велики успјех", рекао је Врховац.

Елек је истакао да је ова конференција важна јер је Олимпијски центар "Јахорина" једини из БиХ који се надмеће са мултинационалним компанијама у свијету.

"Наша конкуренција није ни у Тешњу, Зворнику, него у Француској, Италији у најразвијенијим земљама. Морамо да се припремимо за сваки појединачни производ који имамо, који презентујемо на свјетским тржиштима да ли је то Јахорина, Андрићград ски-центар Игришта, Мањача морамо имати подршку дигиталног маркетинга и свијета који иде један корак унапријед", рекао је Елек.

Елек је нагласио добру сарадњу са Владом Републике Српске која им помаже да Олимпијски центар "Јахорина", који је надлежан за пет дестинација, презентују као најбољи производ Републике Српске не само у региону, него и у свијету.

Конференција "Дигитал хаб Јахорина" која ће бити завршена у сриједу, 12. октобра намијењена је графичким и веб-дизајнерима, креативцима, програмерима, инжењерима, маркетиншким агенцијама, управљачким структурама напредних пословних организација који желе бити дио дигиталне културе, технологије и пословног свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана