БОРС усвојио повећање борачког додатка на пет км за сваки мјесец у рату

Срна
БОРС усвојио повећање борачког додатка на пет км за сваки мјесец у рату

ВИШЕГРАД - Предсједништво Борачке организације Републике Српске /БОРС/ донијело је одлуку о повећању мјесечног борчког додатка на пет КМ по мјесецу учешћа у рату, изјавио је вечерас предсједник Предсједништва Александар Савић.

“Претпостављам да је тешко да надлежно министарство обезбиједи 133 милиона КМ да би се ово финансирало према захтјеву, али вјерујем да ће постепеним повећањем у току године то и успјети”, рекао је Савић новинарима у Вишеаграду.

Он је напоменуо да су у претходним мјесецима донијели одлуке које је подржало ресорно министарство да 9.500 бораца који се налазе на бироу добију мјесечни борачки додатак у односу на мјесеце које су провели у зони борбених дејстава.

“Министарство је такође прихватило наш захтјев за 1.128 бораца који се налазе у Федерацији БиХ да добију борачки додатак. У приједлогу смо, који ће вјероватно бити прихваћен, да око 3.000 бораца који имају 65 година, а немају никаквих примања добију најмањи лични доходак у висини од 206 КМ, односно са новим повећањем 219 КМ”, истакао је Савић.

Он је рекао да, осим поменутих, постоје још неке мјере за побољшање статуса борачке популације.

“Ова година треба бити година борбе за бољи статус бораца, јер они то заиста заслужују. Ако је 30 година велики јубилеј Републике Српске, онда треба бити и јубилеј борачке популације”, истакао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана