БОРС: Повећати борачки додатак

Срна
БОРС: Повећати борачки додатак

БАНЈАЛУКА - Предсједништво Борачке организације Републике Српске (БОРС) указао је на потребу да се повећа борачки додатак, да се исплаћује у висини од најмање пет КМ по мјесецу учешћа у активним борбеним дејствима у протеклом рату.

Такво повећање би било задовољавајуће за припаднике Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату, речено је новинарима након сједнице Предсједништва БОРС-а у Бањалуци.

Предсједник Предсједништва БОРС-а Александар Савић изјавио је да нису задовољни најновијим мјерама које су предузете да би се унаприједио положај борачке популације, појаснивши да треба водити рачуна и о борцима који имају 65 година, а немају никакве приходе, да им се да минимална пензија.

Он је указао да БОРС-у треба дати посебан друштвени статус, јер то ова организација заслужује.

Савић је додао да је БОРС за састанак са руководством Српске на коме би било ријечи о рјешавању тешког положаја бораца и њихових породица.

Он је упозорио вође политичког Сарајева и СДА да престану да вријеђају Србе, наводећи да таквим понашањем, нажалост, показују да не мисле добро свом бошњачком народу, иако “договор кућу гради”.

Представници БОРС-а су рекли и да нису задовољни повећањем инвалиднина.

Сједница Предсједништва БОРС-а о актуелним питањима из области борачко-инвалидске заштите и рада ове организације одржана је у просторијама Народне скупштине Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана