Болници „Свети врачеви“ уручен сертификат ИСО 22301:2019

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Болници "Свети врачеви" у Бијељини данас је уручен сертификат ИСО 22301:2019, систем менаџмента континуитетом пословања и управљања ризицима.

Директор болнице "Свети Врачеви" Златко Максимовић рекао је данас да је улагање у знање инвестиција која се увијек исплати, а запослени у овој установи баве се квалитетом, стандардима и у посљедње двије године појачали су активности везане за бављење квалитетом посовања.

"Поред стандара ИСО 9001, при чему смо једини у Републици Српској који имају тај важећи стандард, поред стандарда 15 189 који смо недавно увели везано за акредитацију лабораторије и пи си ар лабораторије, данас смо увели још један нови стандард, односно додијељен нам је сертификат ИСО 22302 - очување континуитета пословања у ванредним околностима", рекао је Максимовић новинарима након што је Болници уручен овај сертификат.

Он је захвалио начелници сектора за квалитет и њеним сарадницима, својим помоћницима те сертификационој кући која је провјерила и установила да Болница испуњава наведене стандарде.

"Наставићемо да се бавимо квалитетом све у циљу већег задовољства корисника наше установе", рекао је Максимовић.

Оцјењивач из сертификационе куће /YУQС/ Александар Стојиљковић рекао је да је сертификацијом овог стандарда Болница "Свети врачеви" добила могућност побољшања континуитета рада и наставка рада усљед поремећаја.

Према његовим ријечима, Болница је сертификацијом овог стандарда испунила основни циљ - задовољење корисника услуга, а потврђена је и компетентност, стручност и одговорност свих запослених на челу са руководством и директором којима треба одати посебно признање за уложен труд и рад.

"Успјели су за претходне две године, године ковида да уведу два стандарда и да од нас добију два сертификата данас један YУQС, сертификационог тијела у Србији акредитовано од АТС-а и други који је признат у свијету је сертификат система менаџмента", рекао је Стојиљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана