Бањалучки бискуп Фрањо Комарица: Очувати духовну радост Божића

Срна
Бањалучки бискуп Фрањо Комарица: Очувати духовну радост Божића

Бањалучки бискуп Фрањо Комарица навео је у божићној поруци да људи не смију допустити да их никакви овоземаљски идоли и демагози заробе тако да се више њих плаше и да им се више покоравају него малом божанском Дјетету - Божићу.

 „Не допустимо да нам никакви страхови, тјескобе, неизвјесности, па ни болест ни близина смрти украду право на нашу духовну радост и душевни мир у предстојећим данима прослављања почетка нашег откупљења - Исусовог рођења у витлејемској ноћи“, навео је бискуп Комарица.

Он је рекао новинарима у Бањалуци да Божић, празник Христовог рођења, представља радостан, дуго ишчекиван догађај уласка Бога у историју људског рода, којим се испунило обећање да ће он доћи и спасити од пропасти све народе и цијело човјечанство. „То значи да је и у нашем времену и у нашем животном окружењу међу нама утјеловљени Бог, господар неба и земље и спаситељ свих народа, свих људи, свих класа и свих раса, свих врста утицаја и свих угледа и положаја“, навео је бискуп Комарица у божићној поруци.

Он је зажелио честит Божић свим вјерницима који тај празник светкују према новом календару, као и благословљену и миром испуњену наредну 2022. годину. Бискуп Комарица је традиционалним поздравом „Мир Божији - Христос се роди“ честитао и празник Христовог рођења вјерницима који тај празник светкују према старом календару. Према новом или јулијанском календару Божић прослављају вјерници римокатоличке испосвијести, старокатолици, протестантске цркве и заједнице настале реформацијом из Католичке цркве, те Грчка и Румунска православна црква.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана