Акција „Нисте сами, имате пријатеље" стигла и до Оџака

M:tel
Foto: m:tel

Пред новогодишње празнике, 28. децембра, компанија m:tel и акција „Нисте сами, имате пријатеље", стигли су и до Оџака, како би донирали 70 пакета хране и хигијенских производа мјештанима тог краја, односно српским повратницима Посавског кантона.

„Цели децембар године која је на измаку обојили смо активностима хуманитарне акције ’Нисте сами, имате пријатеље’, управо како бисмо нашим људима у Федерацији БиХ, учинили празнике лепшим, али и живот лакшим. Свакако, и у наредној години настављамо са акцијом, а у овом моменту се трудимо да овим људима обезбедимо оно што је најпотребније у зимском периоду попут дрва за грејање и хране", рекла је генерална директорка компаније m:tel Јелена Триван, поводом донације у Оџаку.

Акција ’’Нисте сами, имате пријатеље’’ реализована је на молбу Српског грађанског друштва – Посавина, а из компаније наводе да су одмах реаговали и припремили неопходне пакете за донацију, који су данас и уручени.

Оџак је тим поводом посјетио m:tel тим са извршним директором за корпоративне послове m:tel-а Николом Тацићем, који је нагласио да је ово једна од активности у оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље". „На основу одлуке генералне директорке Јелене Триван акцију смо започели у месецу децембру, а овога пута донирамо пакете са храном и хигијеном за седамдесет породица посавског краја. Наравно, циљ наше акције и јесте помоћи српским повратницима где год се они налазили, па је и ово један од начина да им олакшамо и ублажимо проблеме са којима се свакодневно сусрећу и боре", изјавио је Тацић, додајући да се искрено нада да ће ови пакети пред божићне и новогодишње празнике учинити да повратницима овога краја бар ублажи осјећај да су сами и заборављени.

Захвалност m:tel-у за помоћ повратницима Оџака, Орашја и Домаљевца, изразио је предсједник Српског грађанског удружења – Посавина Дамир Иветић који је нагласио да Србима из овог краја много значи то што ова компанија није заборавила ни на њих. „На овим просторима живи око 980 становника српске националности. Наша одлучност и срчаност као и жеља да останемо и живимо на нашим имањима, довела нас је да се организујемо кроз наше удружење које једино на читавом кантону брине о српском народу, заступа њихове интересе и помаже кроз разне видове помоћи", нагласио је Иветић и додао да се искрено и од срца захваљује компанији m:tel на овој донацији, надајући се да ће она отворити и ширу, дугорочнију сарадњу. 

Компанија m:tel најавила је наставак акције „Нисте сами, имате пријатеље", донацијама које већ сутра путују поново ка Босанском Петровцу и Гламочу.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана