Аеродроми РС улази у нове пројекте: Ускоро ново складиште и већи комфор

Маријана Миљић
Аеродроми РС улази у нове пројекте: Ускоро ново складиште и већи комфор

Бањалука - "Аеродроми РС" (АРС) крајем идуће године парираће свим аеродромима у региону, јер су створени услови да ово предузеће отпочне градњу карго објекта те реконструише аеродромску зграду и набави савремену опрему

Све ове активности "Аеродроми РС" реализоваће кроз кредитно задужење код Инвестиционо-развојне банке у износу од седам милиона КМ.

Директор АРС Мирослав Јањић истиче да је уговор о задужењу потписан ове седмице, те да су тиме створени услови да се реализују све зацртане инвестиције. Објашњава да инвестициони програм, прије свега обухвата израду просторно-планске документације аеродрома, која ће одредити даљи ток улагања и развој "Аеродрома РС".

- Створени су услови да градимо нови карго објекат површине 1.350 метара квадратних, чиме бисмо увели карго саобраћај као своју редовну дјелатност - навео је Јањић.

Наглашава да ће ускоро почети и реконструкција постојеће аеродромске зграде, која до сада путницима није пружала довољан комфор. Додао је да је "АРС" потребна и одређена инфраструктура, односно опрема и уређаји које ће набавити захваљујући кредитном задужењу. Јањић каже да би сви ови пројекти требало да буду реализовани у року од шест до девет мјесеци.

- Свакако се може очекивати да радови неће трајати дуже од годину, тако да се може очекивати да "АРС" у другој половини 2017, године постану конкурентни и препознатљиви у региону, те да буду у рангу са првим аеродромима у окружењу - истиче Јањић.

У Министарству саобраћаја и веза РС казали су да је Влада РС дала подршку "Аеродромима" за задужење.

- Циљ нам је да у наредних годину оспособимо ово предузеће да буде носилац развоја ваздушног саобраћаја у Српској - истакли су у Министарству саобраћаја.

Нове линије

Мирослав Јањић је рекао да се реализацијом инфраструктурних пројеката може очекивати и увођење нових авио-линија са "Аеродрома РС".

- Авио-превозници ће одредити на које дестинације ће бити уведени нови летови - казао је Јањић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана