Вучуревић продао земљиште под судском блокадом

Маријана Миљић
Вучуревић продао земљиште под судском блокадом

Требиње - Градоначелник Требиња Славко Вучуревић продао је парцелу површине 7.500 метара квадратних у кругу касарне "Лука Вукаловић" иако је суд забранио располагање том имовином јер ју је Влада РС додијелила Епархији захумско-херцеговачкој и приморској.

Окружни привредни суд у Требињу недавно је донио одлуку којом је Градској управи Требиње забрањено располагање имовином на подручју некадашње касарне која је као неперспективна војна имовина одлуком Владе РС додијељена Епархији.

- Епархија захумско-херцеговачка и приморска је 5. фебруара доставила приједлог и затражила мјере обезбјеђења против Градске управе Требиње у којем је наведено да одлуком Владе о расподјели неперспективне војне имовине површина од 13.000 метара квадратних треба да буде стављена на располагање Епархији захумско-херцеговачкој и приморској - казао је раније предсједник Окружног привредног суда Смајил Беговић.

Земљиште је продато у сриједу на лицитацији коју је организовала Градска управа, само два дана након сједнице Скупштине града на којој је Вучуревић нагласио да ће због судске одлуке о забрани располагања имовином бити доведене у питање инвестиције и извршење буџета.

Вучуревић је "Гласу Српске" рекао да је имовина продата и да је купац предсједник РС Милорад Додик.

- Јесте продали смо Додику, али ви то не смијете да напишете - рекао је Вучуревић прије него што је прекинуо везу.

Он је агенцији Срна рекао да је лицитација одржана, али да не зна да ли је земљиште продато. Вучуревић је рекао да је на лицитацији понуђено земљиште које се налази у кругу касарне "Лука Вукаловић" и да није било под забраном располагања, иако је само прије два дана рекао да је стављена забрана.

- И убудуће ћу располагати имовином у кругу касарне за добробит развоја града и по цијену да одговарам пред правосудним институцијама - рекао је Вучуревић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Требињу Лука Петровић рекао је да Вучуревић никако није смио да прода земљиште које се налази у кругу касарне.

- Вучуревић се понаша као шериф у Требињу и ради шта хоће јер је у више него добрим односима са високим представником у БиХ Валентином Инцком. То је потврдио и потезом да продаје имовину у кругу касарне која је под забраном располагања још од 2005. године одлуком високог представника - казао је Петровић и додао да је Градска управа организовала лицитацију и продала имовину која је под забраном.

Одборници

Одборник СНСД-а у требињској Скупштини Благоје Шупић навео је да је најжалосније што Славко Вучуревић распродаје и градску имовину као да је његова дједовина, а паре троши за плате прегломазне администрације коју је напримао у свом мандату.

Одборник НДП-а Слободан Шараба наводи да је Вучуревић продајом земљишта демантовао сам себе.

- Конференција за новинаре и сједница Скупштине града које је сазвао биле су класична манипулација грађанима и одборницима и отварање сукоба са Епархијом захумско-херцеговачком и приморском - казао је Шараба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана