Вишковић на “Јагњијади” у Дервенти

Срна
Вишковић на “Јагњијади” у Дервенти

МИЛИЋИ - У мјесту Дервента у општини Милићи данас се одржава четврта “Јагњијада”, којој присуствује и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Спонзор ове манифестације је Влада Републике Српске, чији ће предсједник добити и плакету за несебичан допринос и помоћ у организацији “Јагњијаде”.

За овогодишњу манифестацију пријављене су 74 екипе из Републике Српске и региона.

У организацији учествују и општина Милићи и мјесна заједница Дервента.

Радован Вишковић изјавио је да “Јагњијада” из године у годину постаје масовнија, што значи да може да прерасте у традиционалну и уђе у календар манифестација гастрономске понуде Српске и локалне заједнице.

Казао је да због тога општина Милићи има велики удио у организацији ове манифестације, а да је и Влада Републике Српске препознала овакву врсту дружења и потребу подршке промоцији локалне заједнице.

Он је истакао да се данас окупио велики број екипа и да има људи који, осим из Републике Српске, долазе из Србије и са других простора.

-Имао сам прилику овдје да сретнем људе који су први пут у Републици Српској и у Милићима. Због тога се и праве оваква дружења -нагласио је Вишковић.

Он је рекао да су људи из мјесне заједнице Дервента, који су у Организационом одбору “Јагњијаде”, учинили велики напор да обезбиједе све што је потребно - од електричне енергије, воде, паркинга, те да све буде уређено и сређено.

-Због тога сам одлучио да им помогнем на неки начин, као покровитељ ове манифестације, али сигурно да су њихови трошкови и већи, да ту има небројено сати које су они уложили, а који се нигдје не рачунају, нити ко плаћа, то је њихова жеља да промовишу мјесну заједницу, Милиће и Републику Српску - истакао је Вишковић.

Предсједник Владе Српске поручио је да није битно ко ће понијети прву награду или неку другу, већ је важно да све протекне у најбољем реду и да се сви људи, одакле год да су дошли, врате живи и здрави својим кућама.

Начелник општине Милићи Марко Савић рекао је да четврта “Јагњијада”, чији је покровитељ у највећој мјери Влада Републике Српске, израста у препознатљиву манифестацију у регији Бирач и представља богат садржај у милићкој општини.

-Ова, једна од нових манифестација, прераста оквире општине Милићи. Тамо гдје се људи уједине, као што су овдје у мјесној заједници Дервента, уз учешће и цркве, и тамо гдје постоји идеја, видимо у шта то израсте - рекао је Савић новинарима.

Он је истакао да је првенствени циљ да се људи окупе, друже, док је такмичење у другом плану.

-Општина је са неких 2.000 КМ ове године помогла организацију и неке техничке ствари, попут изградње паркинга, бине - навео је Савић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана