Велика штета од градње хидроелектране на Говзи

Р. Ђ.
Велика штета од градње хидроелектране на Говзи

Фоча - Становници фочанских мјесних заједница Јелеч и Миљевина одржали су збор због незадовољства начином изградње мини-хидроелектране "Говза 1" на истоименој ријеци јер сматрају да тај пројекат уништава путеве и ријечно корито и од њега неће бити никакве користи за њихов крај.

Хидроелектрану снаге до пет мегавата на основу концесије гради предузеће "Електрос" из Бањалуке, а мјештани тврде да извођач радова одступа од услова предвиђених у издатој дозволи. Због тога су се протеклог викенда окупили да би још једном указали на штетне посљедице и позвали власти да предузму мјере како би неправилности биле отклоњене.

- Тражимо да нас општинске структуре обавијесте о градњи хидроцентрале, а имамо информације да ће овдје бити грађене још двије. Желимо истину јер ово су наши ресурси, сами смо градили пут уложивши око 70.000 марака. Тражимо да наши мјештани буду ангажовани и добију запослење и да се инвеститор понаша у складу са пројектом, а не да одступа од њега и наноси штету - казао је предсједник Савјета мјесне заједнице Јелеч Шефик Тузлак.

Изградња "Говзе 1" почела је 30. јула прошле године, а због кашњења Министарство индустрије, енергетике и рударства тражило је од концесионара информације о степену реализације концесионог уговора и разлозима кашњења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана