Усвојен план имплементације стратегије општине Угљевик за 2016.

Срна
Усвојен план имплементације стратегије општине Угљевик за 2016.

Угљевик - Одборници Скупштине општине /СО/ Угљевик усвојили су данас План имплементације Стратегије развоја општине Угљевик за 2016.годину.

Начелник ове општине Василије Перић рекао је да су Планом имплементације за капитална улагања предвиђена средства већа од три милиона КМ у 2016. години.


"Имплементација стратегије развоја предвиђа помоћ пољопривредним произвођачима кроз различите видове суфинансирања и одређену врсту подстицаја за прерађивачке капацитете, за нове саднице воћа, као и различите инфраструктурне пројекте, економске и друштвене пројекте који ће побољшати квалитет живота наше општине", навео је Перић.

Једногласно је прихваћена и одлука о одређивању просјечне коначне грађевинске цијене корисне површине стамбеног и пословног простора у 2015. години која износи 729 КМ по метру квадратном, као и програм уређења грађевинског земљишта за 2016. години.

Одборници су усвојили и Приједлог о измјени Програма распоређивања и усмјеравања средстава од накнада за финансирање заштите од пожара за 2016. годину.

Предсједник СО Угљевик Ђоко Симић изразио је задовољство радом локалног парламента јер је већина одлука донесена једногласно.

"Имали смо одређених одлука у стицању својина непокретности, јер је ријеч о припремању грађевинске дозволе за уређење корита ријеке Јање који је један од најзачајнијих пројеката који ће Угљевику побољшати изглед", рекао је Симић.

Одборници су примили информацију о извршењу Програма јесење сјетве за 2015. годину, информацију о стању јавне расвјете, као и информацију о стању задравствене заштите на подручју општине Угљевик за 2015. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана