Уређење корита Јање спас за 3.300 домаћинстава

Љ. А.
Уређење корита Јање спас за 3.300 домаћинстава

Бијељина - Одборници Скупштине града Бијељина једногласно су усвојили одлуку о експропријацији земљишта, неопходну за почетак уређења корита ријеке Јање, у дужини од око осам километара.

Уређењем корита Јање, која је у протеклих 40 година нанијела огромну штету мјештанима, биће заштићено више од 3.300 домаћинстава, у којима живе углавном избјегличке и повратничке породице.

Према ријечима градоначелника Бијељине Миће Мићића, до сада је обезбијеђено 13 милиона КМ, од чега је четири милиона КМ донирала влада Турске, а остатак посредством пројеката које финансира Свјетска банка и ИПА фондови. Из градског буџета за експропријацију је издвојено око 500.000, док је Фонд солидарности одобрио милион КМ.

Опозициони одборници су подржали одлуку, јер је, према ријечима шефа Одборничког клуба СНСД-а Ивана Бурића, веома битна за становништво. Усвојена је и информација о реализацији јесење и плану прољећне сјетве у Семберији, те низ закључака који се односе на исплату прошлогодишњих подстицаја ресорног министарства и аграрног фонда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана