Ученици за инклузивну европску будућност

Р. Ђ.
Ученици за инклузивну европску будућност

Фоча - Средњошколски центар Фоча, заједно са Средњом мјешовитом школом "17. септембар" из Жабљака, наредних 12 мјесеци, у оквиру прекограничног програма БиХ - Црна Гора, реализоваће пројекат "Радећи заједно за инклузивну европску будућност".

Пројекат представља наставак сарадње ове двије школе, а финансира га Европска унија са 182.055 евра, од чега ће БиХ припасти 93.750 евра. Планирано је да у фочанском СШЦ-у буду реконструисане просторије потребне за пројектне активности.

- Биће адаптиран мали школски амфитеатар који ће бити мултифункционална просторија потребна за реализацију пројекта. Планирана је и набавка нове рачунарске, аудио и видео-опреме, интерактивне табле и других наставних средства која ће бити потребна за планирани фестивал науке и спорта - рекла је члан пројектног тима Средњошколског центра Фоча Маријана Остовић.

Она је додала да ће бити организовано шест прекограничних посјета, од којих ће три бити одржане у Фочи, а три у Жабљаку.

- Осим ових активности, планирана је и ликовна колонија у Фочи и школа фотографије у Жабљаку, након чега ће бити уприличена заједничка изложба слика и фотографија свих ученика. На крају ће бити одржана два фестивала спорта и науке у оквиру којих ће бити организоване радионице о инклузији - додала је Остовићева.

Очекивани исход пројекта, у којем ће учествовати 290 ученика, јесте повећање културно-образовних и спортских догађаја, путовање младих у прекограничном појасу, учешће дјеце са посебним потребама у пројектним активностима, те повећање свијести о заједничким природним и културним ресурсима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана