Требињe: Црква одлучује о тужби града

Р. Ми.
Требињe: Црква одлучује о тужби града

Требиње - Окружни привредни суд у Требињу поништио је јуче рјешење о привременој забрани располагања дијела неперспективне војне имовине у кругу бивше касарне "Лука Вукаловић".

Предсједник Окружног привредног суда Смајил Беговић навео је да од Епархије зависи да ли ће тужити град и тако спријечити евентуалну продају своје парцеле на тој локацији.

- На основу доказа које је доставио град утврђено је да је спорна парцела у власништву Требиња од 2012. године. С друге стране, евидентно је да град Требиње укњижавањем спорне парцеле у своје власништво није поступио према закључку Владе РС из 2007. године, према којем се и та парцела додјељује на коришћење Епархији  - казао је Беговић.

Окружни привредни суд у Требињу почетком фебруара донио је одлуку о забрани располагање имовином граду Требиње на подручју некадашње касарне која је као неперспективна војна имовина одлуком Владе РС додијељена Епархији захумско-херцеговачкој и приморској. Епархија је 5. фебруара доставила приједлог и затражила мјере обезбјеђења против Градске управе Требиње у којем је наведено да одлуком Владе о расподјели неперспективне војне имовине површина од 13.000 квадратних метара треба да буде стављена на располагање Епархији.

Упркос томе, градоначелник Требиња Славко Вучуревић продао је 17. фебруара парцелу површине 7.500 квадрата у кругу касарне иако је то суд забранио.

Беговић сматра да ће непоштовање одлуке Владе РС бити основ Епархији да поднесе тужбу против града и тако спријечи евентуалну продају спорне парцеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана