Студенти у новим собама од идућег семестра

Милијана Латиновић
Студенти у новим собама од идућег семестра

Бањалука - Опремање четвртог павиљона Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци је почело, а од идућег семестра студенти ће на располагању имати 280 кревета у новоизграђеном објекту.

Истакао је ово јуче министар просвјете и културе РС Дане Малешевић током обиласка једне од опремљених соба.

- Намјештај који је предвиђен даје могућност да се у случају потребе убаци још понеки кревет и на тај начин прими неки студент више - рекао је Малешевић.

Он је додао да је извођач по уговору дужан да опремање заврши у року од 60 дана, али да ће предвиђени радови сигурно бити знатно прије завршени.

Ректор Универзитета у Бањалуци Станко Станић изразио је задовољство што су за опремање четвртог павиљона изабране фирме из РС те да вјерује да ће посао бити завршен квалитетно и прије предвиђеног рока.

- Наша препорука биће да Управни одбор Студентског центра утврди критеријуме за пријем студената, по којима ће предност имати најбољи студенти - истакао је Станић.

Нагласио је да је жеља Универзитета да се кроз програме ресорног министарства и Владе РС и остала три павиљона у наредној години доведу бар приближно у стање у каквом је четврти павиљон.

Новом павиљону са модерно опремљеним собама највише се радују студенти, који ће отварањем четвртог павиљона имати шансу више за смјештај у Студентском центру. Предсједник Уније студената РС Боривој Обрадовић казао је да студенти немају ниједну замјерку на новоизграђени објекат.

- Ово ће сигурно студентима који дођу на студије у Бањалуку олакшати студирање, а на свима нама је да чувамо овај објекат што је боље могуће - поручио је Обрадовић.

За разлику од осталих павиљона, свака соба у четвртом павиљону има тоалет, а на сваком спрату је заједничка кухиња. Поред тога, у изградњи је и културни центар који ће користити свима, а понајвише студентима Академије умјетности. Влада РС је за изградњу овог павиљона издвојила 6,2 милиона КМ.

Показна соба

Представник Конзорцијума "Адрија лајн" - "Тесла" - "Концепт АДЦ" Дарко Петровић рекао је да је за сада опремљена показна соба те да ће посао бити завршен и прије предвиђеног рока.

- Урадили смо показну собу и сада чекамо зелено свјетло од Универзитета и Министарства да почнемо реализацију пројекта како би објекат био пуштен у употребу на вријеме па и прије рока - рекао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана