Станојевић: На занимљив начин представити знаменитости Српске

Срна
Станојевић: На занимљив начин представити знаменитости Српске

Бањалука - Коаутор портала и пројекта "Упознај Српску" Марко Станојевић рекао је Срни да је уз мото "Упознај је боље, вољећеш је више" циљ овог пројекта да се промовишу природна и културна добра, те мјеста у Српској која вриједи посјетити.

Он је навео да, осим бројних категорија са подацима о најзанимљивијим локалитетима Републике Српске, интернет портал "Упознај Српску" /www.upoznajsrpsku.com/ садржи и друге квалитетне садржаје, као што су фотографије, прилози и образовно- информативни текстови који на занимљив начин представљају Српску.

"Долазимо и до најнеприступачнијих дијелова територије Републике Српске, фотографишемо их, снимамо им координате, уцртавамо руте, вршимо разна мјерења, а касније пишемо адекватне, популарне и едукативне текстове, те правимо разне прилоге", рекао је Станојевић.

Са 70 прича које су распоређене у 11 категорија, портал је почео са радом 9. јануара, симболично на Дан Републике, а Станојевић истиче да ће садржај портала бити перманентно допуњаван новим садржајима.

"Осим тренутних категорија и њихове надоградње, план је да се интернет страница обогати садржајима у вези са планинама, ријекама, знаменитим личностима, манифестацијама, археолошким локалитетима и другим значајним подацима", појаснио је Станојевић.

Он каже да су све приче илустроване квалитетним фотографијама, те додаје да ће на порталу ускоро бити објављени и картографски прилози и видео-материјали.

Истакавши да је реализација пројекта "Упознај Српску" до сада спровођена на бази властитих средстава и могућности, Станојевић је навео да у будућности очекује подршку са различитих инстанци.

"Унапређење рада сајта и подизање његовог квалитета на виши ниво изискују много веће капацитете од оних које имамо, што се прије свега односи на техничку опремљеност", рекао је Станојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана