Станари: Подстицаји у пољопривреди 105.000 КМ

Срна
Станари: Подстицаји у пољопривреди 105.000 КМ

Станари - Одборници Скупштине општине Станари усвојили су данас програм расподјеле средстава у пољопривреди за текућу годину у износу од 105.000 КМ.

Програмом, који је допуњен са пет амандмана, дефинише се потребна документација, минимални услови за подстицајна средства, износ и специфичности за процес одобравања.

Одборник ПДП-а Драгомир Видовић, сматрајући да програм није квалитетно припремљен, захтијевао је да буде повучен са дневног реда.

Предсједних Управног одбора Удружења пољопривредника Миладинко Ковачевић рекао је за Срну да програм подстицаја представља прихватљиву понуду локалне управе иако има одређених мањкавости.

Он истиче да подстицаји не смију бити социјалног карактера и на штету регистрованих пољопривредних домаћинстава, којима је ова дјелатност једини извор прихода.

Ковачевић је указао да неријешени имовинско-правни односи на земљи, која је предмет закупа, отежавају приступ подстицајним мјерама.

Одборници су усвојили одлуку да мјесечне накнаде предсједника надзорних и управних одбора износи 400 КМ, а чланова 350 КМ. Усвојена је одлука о смањењу комуналних такси.

Формиран је Савјет за безбједност саобраћаја општине, јавне установе Спортско-туристичка организација и Културно-образовни и информативни центар, те Добровољна ватрогасна јединица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана