Србија у Сребреници финансира пројекте вриједне три милиона евра

Срна
Србија у Сребреници финансира пројекте вриједне три милиона евра

Сребреница - Влада Србије финансираће четири инфраструктурна пројекта у општини Сребреница укупне вриједности три милиона евра – истакнуто је након састанка стручног тима из Србије са представницима ове општине.

Радови на реализацији ових пројеката почињу у мају ове године, а градиће се дјечије обданиште, реконструкција главне саобраћајнице у Сребреници, изградња производне хале у индустријској зони у Поточарима и изградња моста на језеру Перућац. Поред ових средстава, Влада Србије, након инвестиционо – развојне конференције одржане у новембру прошле године, у буџет Сребренице уплатила је и четири милиона марака директне помоћи локалном буџету.

Начелник сребреничке општине Ћамил Дураковић рекао је претходно да је на посљедњој сједници Скупштине општине усвојена листа приоритетних пројеката који ће бити представљени стручњацима из Србије ради почетка припрема за њихову реализацију и израде пројеката.

Дурковић је прецизирао да је први приоритетни пројекат реконструкција главне саобраћајнице и изградња тротоара од Солоћуше на улазу у Сребреницу из правца Братунца до Учине Баште на излазу према Скеланима.

"Посјета овог тима организована је ради договора о реализацији пројеката који су веома важни за нашу општину", истакао је Дураковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана