Србац: Са њиве уклоњене тромблонске мине

Д. Ј.
Србац: Са њиве уклоњене тромблонске мине

Србац - Тим за уклањање минско-експлозивних средстава Републичке управе Цивилне заштите уклонио је двије неексплодиране тромблонске мине у Ситнешима и Старом Мартинцу код Српца, које су пронађене на пољопривредним парцелама.

Мине су пронашли грађани који су након тога контактирали са Полицијском станицом и Општинским штабом Цивилне заштите у Српцу.

- Мине су уочене након пољопривредних радова, због чега смо их обиљежили и обезбиједили, да не би представљале опасност за људе, а деминери су их успјешно уклонили - рекао је начелник Општинског штаба Цивилне заштите Србац Боривоје Врсајковић.

Он је додао да је од 15. марта ове године уклоњено више од 20 минско-експлозивних средстава на подручју србачке општине. Према његовим ријечима, обављене су и претраге четири локације, због сумње да се на њима налази већи број убојитих средстава из Другог свјетског рата.

- Да не би била угрожена њихова безбједност, грађани не смију да сами уклањају или помјерају мине до доласка деминерског тима - истакао је Врсајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана