Србац: Рукометаши играли утакмицу у мраку

Анита Јанковић
Србац: Рукометаши играли утакмицу у мраку

Србац - Сукоб између Центра за културу и спорт и србачких рукометаша дошао је до усијања, након што је непосредно прије почетка куп утакмице између Српца и Козаре из Градишке искључена струја у спортској дворани.

Рукометаши су играли у полумрачној сали, а резултат је пао у други план. Није радио ни службени семафор, па нису били упућени ни у тренутни резултат, ни колико је остало до краја утакмице. Недостајало је и топле воде, па је све то оставило горак укус и продубило кризу између ових колектива.

У мушком и женском рукометном клубу огорчени су што из општинског буџета у прошлој сезони нису добили ниједну марку. Разлог томе је блокада Скупштине општине, која не одржава сједнице због политичких игара већ мјесецима, па самим тим још није одобрено планираних 100.000 марака за спортске клубове. Предсједник мушког рукометног клуба Зоран Ђурић истиче да су прољећну сезону у прошлом првенству изнијели искључиво захваљујући донаторима и пријатељима клуба, те се нада да ће тако прегурати и јесењу.

- Утакмица је играна у крајње отежаним условима. Разговарали смо са представницима Центра за културу и спорт који руководе двораном и члановима електродистрибуције како бисмо пронашли рјешење. Међутим, они траже да им уплатимо новац који немамо - прича Ђурић и наглашава да им нико не брани да тренирају у дворани, али да не могу исфинансирати трошкове које дворана прави.

Он је истакао да су разговарали са начелником општине Драгом Ћирићем, који им је обећао да ће пронаћи новац како би дио дуга био плаћен и како би струја поново била укључена. Иначе, играчи овог клуба утакмице играју без премија и плата. 

Директор Центра за културу и спорт Данијела Вукотић каже да су дуговања за струју за дворану премашила 50.000 марака, те да се тај дуг гомила од 2009. године када је дворана почела са радом.

- Тај проблем није од јуче, траје већ годинама и нико неће да се ухвати у коштац с њим. Велика дуговања сам наслиједила 2013. године кад сам ступила на функцију. Рукометни клуб нам већ три године није уплатио ни марку, а све вријеме тренира бесплатно - категорична је Вукотићева.

Према њеним ријечима, у општини су им наложили да одобре рукометашима термине за тренинге уз обећање да ће им на крају сваке године из општинског буџета бити уплаћено 10.000 марака.

- Те паре никада нису легле на наш рачун и немамо чим плаћати струју. Општина је обећала да ће се укључити у рјешавање новонасталог проблема и надам се да ће ускоро овоме доћи крај - рекла је Вукотићева. 

Будући да нема ни Скупштине ни новца, Управни одбор Центра је одлучио да уведе строже мјере према свим спортским колективима јер због све веће финансијске дубиозе у којој се налази ова установа нису у могућности да одржавају рад дворане.

Проблеми од раније

Србачки рукометаши већ пола године имају проблем са коришћењем спортске дворане. Овај објекат је био затворен више од два мјесеца због генералног штрајка радника Центра за културу и спорт, због чега је предсједник РК Србац Зоран Ђурић тражио од начелника општине Драге Ћирића да изузме спортску дворану из ове јавне установе, али се то до данашњег дана није десило.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана